2011. július 23., szombat

Boeing 737:

Ma reggek jött egy kérés, hogy nincs e kedvem megcsinálni egy Boeing 737-s utasszállító gépet marcipánból. Hirtelen azt sem tudtam miről van szó, de mivel ma ilyen esős időnk van ezért el vállaltam. Nem vagyok igazán nagy mestere az ilyen aprólékos munkáknak de szerintem a körülményekhez képest hasonlít egy repülőre :D idő hiányában a szárnyakat nem szárítottam hanem merevítést használtam / karton lap bevonva/

2011. július 17., vasárnap

Triceratops:

Íme a mai kihívásom eredménye. Lányos anyuka lévén nem mozgok otthonosan a dinoszauruszok világában ezért láttam ebben a tortában a kihívást. A kérés az volt hogy csúnya legyen és ne valami rajzfilm figurára hanem élőre hasonlítson. A kislány kedvence a pteranodon / az a szárnyas csőrös repülő izé/ de néhány kép megnézése után rájöttem ez nem kivitelezhető tortából ezért egyszerűbb formát kerestem, így jutottam el a triceratops-ig . Anatómiailag biztos vannak hibái, de úgy érzem én kihoztam belőle a képességeimhez mérten mindent :)

2011. július 16., szombat

Fehér rózsa:

Valami különlegest akartam ma csinálni, mivel formailag nem lehetett így a színben próbáltam változtatni. Ennél a tortánál a leveleket nem fújtam hanem porfestékkel színeztem, mondanom sem kell a konyhám tiszta zöld színben pompázott :D A rózsákat gyöngyház lüszterrel árnyaltam hogy ekrű hatásúak legyenek. Talán most mondhatom élőben sokkal jobban összhangban voltak a színek mint így a képen.
Nekem nagyon be jön ez a szín összeállítás és ez az elegáns összhatás :)


Tuning Lada 2107

Ismét egy autó. Ugye amit nem igazán akar az ember lánya azt bevonzza rendesen :)
De szerencsésen ezen is túl vagyokés szinte el sem hiszem, hogy minden nagyobb gond nélkül. Igaz kicsit izzadt a melegben meg az összes matricát sem sikerült rávarázsolni, de mondhatom rég örültek ennyire egy tortámnak:)
Nagyon jól esett, bearanyozta a napom :) Egyre több jó emlékem lesz az autókkal, lehet még majd szeretni is fogom őket :D

2011. július 12., kedd

Zöldséges faláda:

Ez a torta ma készült egy zöldség termelőnek. Itt is küzdöttem a hőséggel, mert ugye ezek a zöldségek gyorsan fonnyadnak a melegben :D Az kérés volt, hogy saláta, karalábé és eper legyen a ládában.

Virágtorta:

Na itt hagyott cserben a képzelőerőm, csak annyit kértek tőlem, hogy rózsaszín párduc vagy virág alakú  tortát szeretnének. Rám nem illő módon a könnyebbiket választottam :P fogalmam sem volt hogyan oldhatnám meg ezt a pink állatot. Szerencsére tetszett a kis gazdájának :)

Rendőrautó:

Ahogy sokaknak úgy nekem is összeszorul a gyomrom minden jármű készítésekor, szoktam volt mondani könnyen lesz a Ferrariból Trabant faragás közben :P De szerencsére a félelmem és meleg ellenére sikerült egy autónak látszó tortát összehoznom :)

Születésnap :)

Ez a nap is eljött, sikerült összehozni a családot, hogy megünnepeljük az én kis törpém 8. szülinapját. Igazi meglepetés volt a torta, mert teljes titokban készült. A modell a legkedvesebb lova volt ami már vagy 5 éve hűséges társa az én lánykámnak. Mivel szegénykém már elég sokat utazott a mosógépben kicsit viseltes, de próbáltam régi fényében elkészíteni. Nagyon nagy sikere volt ezért megmutatom nektek is :)

És itt a büszke ünnepelt :)