2011. augusztus 21., vasárnap

Zöld-fehér torta kicsit másként:

Imádtam ezt a tortát csinálni, mert számomra kedves barátságos családnak készült. A kérés szatmári szilvatorta volt burkolva. Sok-sok, vagyis rengeteg receptet megnéztem a neten, mégis a cukrászkamara receptje mellet döntöttem, mondván ezt biztos jó ha már ez volt az ország tortája. "Biztos jó" ez a recept csak én vagyok béna és a tésztája kétszeri nekifutásra sem sikerült :P Így saját felelősségre változtattam a recepten és egy sima diós piskótát sütöttem aszalt szilvával. Hátránya hogy szilva csak az alsó lapban volt, mert mind leült az aljára. Mindennek ellenére szerintem egy elég karakteres ízvilágú torta és csak azoknak ajánlom akik igazán szeretik a különleges édességeket! Nekem nagyon bejön :D A külseje ismét zöld fehér, mert férfinak készült és ez egy elég nehéz kritérium díszítés szempontjából. Gondolom egyértelmű nekem mostanában ez a színvilág nagyon tetszik ezért  tegnapi tűzijáték alatt el is döntöttem ma ilyet csinálok :)


11 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon mutatós a tortád! Biztos finom is volt. És tetszik a színezése is.

Tortabirodalom-Orsi írta...

Csodálatos! Nagyon tetszenek a színei! Tavaly én is nekifutottam ennek a tortának, de én alapból csak sima kakaós lapot sütöttem. Nagyon finom torta, de elég macerás! :)

Bitóné Szilvi írta...

Köszönöm nektek :) Ízre kellemes talán kicsit édesebb a kelleténél, de jó összhatású, és bizony elég mecerás és sok nyersanyag igényű torta :P Meg is lepődtem mikor kézbe vettem a kész tortát, sokkal nehezebb volt a megszokotnál :)

Kricky írta...

Nagyon tetszik ez a színvilág, csodásak a virágok, a szalag az oldalán!

A receptet is megoszthatnád, kíváncsi lennék rá! :)

Rozsika írta...

Gyönyörü.

Adryenn írta...

Csodaszép lett ez a torta.Tetszik a színvilága:-)

M@rti írta...

Nagyon szépek a tortáid! Nem is értem, eddig miért nem találtam Rád.

Katucikonyha, írta...

Hű, de gyönyörű, persze a többi is, csak tátom a számat!

Anazar írta...

Milyen csinos!

Bitóné Szilvi írta...

Köszönöm :) és örülök hogy itt vagytok velem :D

M@rti írta...

Most már beugrott: Téged láttalak már az iwiw-en is! Vár Rád két díj nálam!