2011. október 12., szerda

Gasztronómiai fesztivál :)

A hétvége nagy eseménye volt az itteni sajt és gasztronómia fesztivál. Ennek minden évben a befejező része egy szakács párbaj, ahol minden étel és süti benevezhető. Minden évben be szoktam nevezni egy vagy két tortával vagy sütivel. Ebben az évben két csoporthoz is meg voltunk hívva ezért két tortát csináltam, az egyik a fideszesek csapata volt a másik pedig a helyi gazdák. mind kettőnek próbáltam témába illő tortát gyártani úgy hogy minden vendégnek jusson, ezért lettek 60 szeletesek :P


1, a fideszesek egy vörös párnán a magyar koronát kapták a jogarral / az ország alma nem fért már a tortára/ Iszonyú sokat agyaltam és dolgoztam a koronával :P kb 20 órányi munkám van benne, de meg lett az eredménye mert ezzel a tortával nyertem el az első helyet :)



2, a gazdáknak stílszerűen egy zöldséges ládát készítettem, mint már régebben is csináltam hasonlót. Nagy sikere volt ennek is szerencsére, de mint minden évben egy kalap alá szokták venni a munkáim így hagyva esélyt a többi háziasszonynak ezért erre díjat nem kaptam de szóban annál többen dicsérték :) 


8 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Hú de aprólékos mindkettő! Gratulálok! Nem semmi, hogy mennyit dolgoztál velük!

Gabi, a tortatanonc írta...

Nagyon-nagyon tetszik mind a két tortád! A koronás azért, mert egyszerűen hibátlan! A zöldséges rekesz pedig a szívem csücske!
A koronásnál írtad, hogy nem lett egészen pontos mindenben - ehhez egy sztori! Ősszel voltunk Esztergomban, ott betévedtünk a Szamos cukiba, ahol kiállították a korona és "tartozékai" 1:1 arányos marcipán mását. Leírták hozzá, hogy 133 munkaórát vett igénybe az elkészítése - és tulajdonképpen a festett ikonok nyilván ott sem voltak egy az egyben pontosak. Szóval minden tisztelet a tiéd, hogy ennyi idő alatt ilyen szépet alkottál - másrészről pedig, hogy volt türelmed ennyi időt eltölteni vele!
Azt hiszem, veled szemben esélytelen minden induló! ;)

Kiskukta írta...

Mindkettő fantasztikus!!! Gratulálok a díjhoz!

Katucikonyha, írta...

Nem semmi, hogy mikre vagy képes! Hihetetlen dolgokat művelsz amúgy is, de ezek most túlszárnyalnak mindent! :-)

Nudleee írta...

Nahát Szilvi! Csodásak lettek ezek a torták! Főleg a koronás! Te jó ég... Látszik , hogy mennyi munkád van benne! Tényleg nagyon profi lett! Gartulálok a versenyen elért helyezésedhez is! :) Igazán megérdemelted! :) Puszi!

marisz57 írta...

Gyönyörűséges mindkettő, de a koronától lementem hídba...
Fantasztikusan tehetséges vagy!
Gratulálok a díjhoz, rászolgáltál!

Audrey írta...

Gratula a díjhoz, teljesen megérdemelted! Nagyon részletgazdag lett a korona, gyönyörű az egész. Nekem a zöldséges láda is nagyon tetszik, nagyon szépen megformáztad az egészet, korábban már láttam egy ilyen munkádat, és azóta várom, hátha én is...de azóta sem...túl sok a gyerek a környezetemben, ők meg nem ilyet kérnek. :)

feketepillangó írta...

Gyönyörűek! Elképesztően ügyes vagy! Gratulálok!:)